Eraki: Uluslararası Vahdet Konferansı Amerika’nın İran aleyhindeki planlarını bozmaktır

  • 21 Kasım 2018
  • 1.470 kez görüntülendi.
Eraki: Uluslararası Vahdet Konferansı Amerika’nın İran aleyhindeki planlarını bozmaktır

Uluslararası İslam Mezheplerinin Yakınlaştırılması Kurumu genel sekreteri Muhsin Eraki, ‘Tahran’daki Uluslararası Vahdet Konferansı’nın Amerika’nın İran’ı inzivaya itme planını yenilgiye uğratmak olduğunu’ söyledi.

Ayrıca Dünya Dar’ul Takrib Kurumu Yüksek Konseyi başkanı Ayetullah Muhammed Ali Teshiri de, konferansın başlığının ”Kudüs, ümmetin asıl mihveridir’ olarak seçildiğini belirterek, Filistin meselesinin İslam ümmeti için ve birliği için çok önemli konu olduğunu belirtti ve bütün tarafların bu konuda ortak tutum sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Ayetullah Teshiri, emperyalizm karşısında direnmek gerektiğini belirterek, terör rejimi İsrail ve dünya siyonizmine karşı ortak tutum sergilenmesi ve mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

100’den fazla ülkeden misafirin de katılacağı 32.Uluslararası İslami Vahdet Konferansı 24-26 kasım tarihlerinde Tahran’da düzenlenecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.