Erbain Yürüyüşlerinde 22 Ülkeden Hizmet Çadırları Kuruldu

  • 13 Ekim 2019
  • 996 kez görüntülendi.
Erbain Yürüyüşlerinde 22 Ülkeden Hizmet Çadırları Kuruldu

22 ülkeden 10 bin 700’ü aşkın hizmet çadırı-mevkeb- Hüseyni Erbain ziyaretçilerine Kerbela’da hizmet vermektedir.

İRNA’nın bildirdiğine göre Hüseyni mevkebler ve merasim yönetimi kurumu başkanı Riyad Na’me El Selman Pazar günü Kerbela’da şöyle bir açıklamada bulundu: “Bu seneki Erbain’de Irak’ın ve dünyanın farklı noktalarından 21 ülkeden gelen insanlar tarafından hizmet çadırları kurulmuştur.

Riyad Na’me El Selman sözlerine şunları da ekledi: “Kerbela emniyet güçlerinin hukuki bürosunun da iş birliği ile bu şehirde yerleştirilen tüm hizmet çadırları yasal olarak tescil edilmiştir. Böylece hizmet verme sırasında ortam güvenlik ve sağlık açısından da kontrol altına alınmıştır. ”

Kameri 20 Safer 1441, 19 Ekim 2019, İmam Hüseyin as’ın ve vefalı yarenlerinin Kerbela çölündeki şehadetlerinin kırkıncı günü yıldönümüdür.

Birçok Müslüman ve gayrı Müslim, Erbain’e bir kaç gün kala Necef ve Kerbela arasındaki 80 kilometrelik mesafeyi yürüyerek kat edip İmam Hüseyin as’ın türbesine ulaşmaya çalışır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.