Es-Sinvar: Elimizde Han Yunus’ta Öldürülen Siyonist Subayın Görüntüleri Var

  • 17 Kasım 2018
  • 1.788 kez görüntülendi.
Es-Sinvar: Elimizde Han Yunus’ta Öldürülen Siyonist Subayın Görüntüleri Var

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze lideri Yahya Es-Sinvar, Hamas’ın Gazze’ye uygulanan ambargoyu kıracağını ve bölge halkına onurlu bir yaşam sağlayacağını söyledi.

Geçen hafta Han Yunus’ta şehit edilen 7 Kassam mücahidini anma törenlerine katılan Hamas lideri Es-Sinvar “Kuşatmayı kırmaya karar verdik. Ya bu uzlaşı ve anlaşmayla olacak, ya arabulucuların vasıtasıyla ya da Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşleriyle olacak. Bunun dışında bir şey gerekiyorsa onu da yapmaya hazırız. Kimsenin füzelerimizi ve tünellerimizi, çocuk mamaları, gıda ve ilaçlarımızla ilişkilendirmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

İşgalciyi bir daha özel güçler göndermeyi denememesi konusunda uyaran Es-Sinvar, bir daha denerse bu kez cezaevlerini boşaltacak karşılık göreceği tehdidinde bulundu.

Es-Sinvar devamla “Siyonist liderler ne düşünüyor. Acaba Gazze’nin biraz aydınlanması için bir miktar yakıtın geçişine izin verirken, ya da Katar’ın memur maaşlarını ödemek için veya fakir ve işsizlere destek için para göndermesine izin verirken acaba ne düşünüyorlardı? Kanımızı yakıt ve dolara sattığımızı mı düşünüyorlar? Hayır, yanılıyorlar ve zarar ettiler” ifadesini kullandı.

Es-Sinvar açıklamasında, silahlı çatışma ve birkaç Yahudi yerleşim biriminin vurulmasına da değinerek bunun ortak operasyon odasının misilleme kararı olduğunu ve bununla şehitlerin kanını asla satmayacaklarını ifade ettiklerini söyledi.

Es-Sinvar törende, Kassam Tugayları’na bağlı mücahitlerin Han Yunus’a sızan Siyonist askeri gruba ait silahlardan ele geçirdiği ganimetten susturucu takılmış tabancayı gösterdi.

Platforma çıkan Kassam Tugayları’nın Han Yunus Tugayı komutanı geçen hafta Pazar günü Han Yunus’un doğusunda çıkan çatışmalarda mücahitlerin Siyonistlerden ele geçirdikleri ganimetler arasında yer alan bir tabancayı Es-Sinvar’a teslim etti.

Es-Sinvar, çatışmada öldürülen Siyonist subaya ait görüntülerin de ellerinde olduğunu ifade etti.

Es-Sinvar, Filistin direniş tarihinde ilk kez 13 Filistinli grubun silahlı kanatlarının Gazze’de aynı odada aynı anda çatışmayı başlatıp aynı anda bitirme kararı aldıklarını hatırlattı.

Es-Sinvar, Ortak Operasyon Odasının özgürlük ordusunun çekirdeği olduğuna dikkat çekti.

Düşmanla ilişkileri normalleştirme yarışına giren Arap rejimlerine de seslenen Es-Sinvar “Onlara saraylarınızı açınız. Biz ise Gazze’de onlara sadece ölümü göstereceğiz. İktidarlarınızı korumak için işgalciye umut bağlamanız başarısızlıkla sonuçlanacaktır. İktidarını sağlamlaştırmak isteyenin, ümmetin meselesine yardım etmek için halkıyla kenetlenmesi gerekir” mesajını verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.