Eşref Gani: Pakistan’ın tutumu terörü Afganistan’a kaydırdı

  • 09 Aralık 2015
  • 946 kez görüntülendi.
Eşref Gani: Pakistan’ın tutumu terörü Afganistan’a kaydırdı

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Pakistan’ın teröre karşı yürüttüğü faaliyetleri takdir ederken, “Bununla birlikte, bu operasyonlar istenmeyen şekilde de olsa, söz konusu terör örgütlerinin faaliyetlerinin bizim topraklarımıza kaymasına neden oldu” dedi.

Gani, Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci Beşinci Bakanlar Konferansı’nda yaptığı konuşmada, mülteci konusunun Pakistan ve Afganistan için ortak bir sorun teşkil ettiğini belirterek, Pakistan halkına, milyonlarca Afgan mülteciye ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti.

Bölge sorunlarının ana kaynağını bölgesel ve uluslararası terör gruplarının oluşturduğuna değinen Gani, Pakistan’ın bu örgütlere karşı yürüttüğü faaliyetleri takdir etti. Gani, “Bununla birlikte, bu operasyonlar istenmeyen şekilde de olsa, söz konusu terör örgütlerinin faaliyetlerinin bizim topraklarımıza kaymasına neden oldu” diye konuştu.

Gani ayrıca, yoksulluğun ülkesinin en önemli sorunlarından biri olduğuna işaret ederek, “Yoksullukla mücadele, ana hedeflerimizden biri. Bölgesel işbirliğinin buna katkı sağlayacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.