Fars Körfezi İşbirliği Konseyinin Lübnan karşıtı Siyasetleri Devam Ediyor

  • 09 Mart 2016
  • 1.011 kez görüntülendi.
Fars Körfezi İşbirliği Konseyinin Lübnan karşıtı Siyasetleri Devam Ediyor
Fars körfezi İşbirliği Konseyi Lübnan aleyhindeki siyasetlerinin devamında Lübnan Hizbullah’ına karşı medya yaptırımı uyguladığını açıkladı.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi, terör örgütü ilan ettiği Hizbullah’a yakın kanallarla çalışılmasını engellemek için her türlü yasal önlemin alınacağını duyurdu.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen 24. Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Enformasyon Bakanları Toplantısı’nda yayımlanan sonuç bildirgesinde, “Hizbullah’ın yöneticilerine, milislerine, ona bağlı ve ondan doğan kuruluşlara yakın kanallarla çalışılmasını engellemek için her türlü yasal önlemin alınması konusunda mutabakata vardık” ifadesi kullanıldı.

Söz konusu önlemlerin, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi ülkelerinde geçerli yasalar ve terörle mücadeleye ilişkin uluslararası kanunlar çerçevesinde “yapım şirketleri, yapımcılar ve medya” gibi bütün kuruluşları kapsayacağı belirtildi.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyinden 2 Mart’ta yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah’ın, tüm yöneticileri, ona bağlı ve ondan doğan örgütlerle terör örgütü ilan edildiği bildirilmişti.

Uzmanlar Arabistan’ın baskısıyla gerçekleşen bu davranışların gerçekte Lübnan’ın birlik ve bütünlüğüne yönelik girişimi olduğunu zira bundan bir süre önce de Lübnan’ı Arap birliğinden çıkaracağı tehdidinde bulunmuş ve Lübnan’a askeri yardımlarını iptal ettiğini açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.