Filistin Enformasyon Bakanlığından Filistinlilere destek kampanyas

  • 25 Nisan 2017
  • 1.087 kez görüntülendi.
Filistin Enformasyon Bakanlığından Filistinlilere destek kampanyas

Filistin enformasyon bakanlığı, siyonist rejim zindanlarında tutsak olan Filistinli esirlerin başlattığı açlık grevinin 9. gününde en büyük destek kampanyasının düzenlenmesini istedi.

Mısır el-Yavm el-Sabi internet sitesinin haberine göre Filistin enformasyon bakanlığı bugün yayınladığı bildiride 3 Mayıs 2017 günü, dünya basın özgürlüğü günü ile eş zamanlı olarak Filistinli esirlerle yerel, Arabi ve uluslararası boyutlarda en büyük dayanışma kampanyası başlatma çağrısında bulundu.

Filistin enformasyon bakanlığı ayrıca söz konusu bildiride diğer Filistinli esirlerin yanında 28 gazetecinin de siyonist rejim tarafından tutuklanarak işkence edilmesini kınayarak, bu olayın medya tarafından da kınanmasını istedi.

Bildiride uluslararası gazeteciler birliği ve diğer gazetecilik birliklerine çağrı yapılarak kampanyaya katılmaları, Filistinli esirlerin mesajını dünyaya duyurmaları istendi.

Filistin enformasyon bakanlığı bu yıl basın özgürlüğü günü sloganının “Herkes için kapsamlı, adil ve barış talep toplumun güçlenmesi için medyanın rolü” olduğunu ilan etti.

Siyonist rejim hapishanelerinde olan Filistinli esirlerin açlık grevi, korsan rejimin cinayetlerine tepki olarak “Filistinli esir” günü olan 17 nisan tarihinden itibaren başladı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.