Filistin ve siyonist rejim arasında esir takası gerekli

  • 12 Ağustos 2016
  • 822 kez görüntülendi.
Filistin ve siyonist rejim arasında esir takası gerekli

Filistin İslami Cihat hareketi üst düzey bir yetkilisi esirlerin ancak takas yolu ile serbest kalabileceğini ifade etti.

Filistin tv’nin bildirdiğine göre Halid el-Beteş dün Gazze’de Filistinli esirlere destek mitinginde yaptığı açıklamda, siyonist rejim zindanlarında olan Filistinli esirlerin yalnız siyonist rejim ile dönemsel ve düzgün takas işlemleri ile serbest kalabileceklerine işaretle, böylece esirlerin direniş yolunda Kudüs işgalcisi rejime karşı yalnız olmadıklarını bileceklerini söyledi.

El-Beteş Şimşiri gibi Filistinli esirlerin idari tutuklanmasına işaretle, korsan rejimin bu yolla Filistinli esirler ve tutuklulara baskı uygulamak istediğini ifade etti.

Beteş ayrıca Bilal Kayid adlı Filisitnli esirin 14 yıl esaretin ardından ve mahkümiyet döneminin sona ermesine rağmen, idari tutuklamada bulunduğunu, böylece moralini tahrip etmek istendiğini, ancak onun tüm Filistin halkı ve esirler ile mücadelecilere mesajının, kimsenin sionistlerin şerrinden güvende olmadığını, kaderlerinin ise ya esaret ya da şehadet olduğunu ifad etti.

Perşembe günü Mehcet-ul-Kudüs kurumunun öncülüğünde, Filistinli esirlere destek için Gazze kentinde Kızılhaç Örgütü binası önünde Filisitnli milli ve islami grup liderleri ve üyelerinin yanısında esir aileleri bir araya geldi.

Hali hazırda aralarında bir çok kadın ve çocuğun da bulunduğu en az 7 bin Filistinli siyonist rejimin zindanlarında çok kötü şartlarda tutuluyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.