Filistin’in En Büyük Destekçisi İran İslam Cumhuriyeti’dir

  • 25 Şubat 2016
  • 794 kez görüntülendi.
Filistin’in En Büyük Destekçisi İran İslam Cumhuriyeti’dir
Filistin Halk Cephesi genel sekreter yardımcısı Telal Naci, İran İslam Cumhuriyeti’ne Filistin davasındaki desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Lübnan el’Meyadin kanalına göre, Naci, dün Lübnan’da yaptığı açıklamada, Arap ve İslam ülkelerinin çoğunun terör rejimi İsrail ile ilişkilerini geliştirmek istedikleri bir zamanda İran İslam Cumhuriyetinin Filistin davasına ve Kudüs intifadasına açık bir şekilde destek verdiğini belirtti.

Filistinli yetkili, bütün Filistinlilerin, İran’da rahmetli İmam Humeyni’nin liderliğinde İslam inkılabının zafere ermesinden sonra İran İslam Cumhuriyetinin Filistin davasına ve Filistin halkına destek verdiğini bildiğini belirterek; bunun en bariz örneğinin de İran’da İslam inkılabının zaferinin hemen ardından Tahran’daki siyonist İsrail büyükelçilik binasının Filistin büyükelçiliğine dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Sözkonusu Filistinli şahsiyet, rahmetli İmam Humeyni’nin Filistin ve Kudüs davasına destek doğrultusunda, Ramazan ayının son Cumasını, Filistin ve Kudüs’le Dayanışma Günü olarak ilan etmesinin de onun Filistin davasına verdiği desteğin ayrı bir örneği olduğunu bildirirken, ‘Zira böyle bir günde bütün İslam ve Arap ülkelerinde Filistin davasına destek verilmektedir ve bunda en büyük pay İmam Humeyni ve İslam Cumhuriyeti’ne aittir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.