Filistinli esirin şehadeti olayının araştırılması istendi

  • 26 Eylül 2016
  • 1.018 kez görüntülendi.
Filistinli esirin şehadeti olayının araştırılması istendi

Filistinli gaziler ve esir işleri yetkilisi, Filistinli esir Yasir Ziyab Hamdune’nin siyonist İsrail cezaevinde şehid edilmesini araştırmak amacıyla tarafsız uluslararası bir komitenin kurulmasını istedi.

Ürdün Petra haber ajansının bildirdiğine göre  dün bu konuda yazılı bir açıklama yapan Filistinli gaziler ve esir işleri yetkilisi İsa Karaka, Filistinli esirin şehid edilmesinden işgal rejimi bakanlar kurulu ve cezaevleri yönetmenliğinin sorumlu olduğunu bildirerek, bu konusunun uluslararası bir komite tarafından araştırılmasını istedi.

İsrail’in zindanlarda Filistinli esirlere karşı insanlık dışı tutum ve cinayetlerini kınayan İsa Karaka, bu cinayetle İsrail’in bu konudaki cinayet dosyasının daha da kabardığını, İsrail’in tüm uluslararası kanun ve yasaları hiçe sayarak çiğnemekte olduğunu söyledi.

Cenin halkından olan ve siyonistlerce ömür boyu hapse mahkum edilen Filistinli esir Yasir Ziyab Hamdune, tutulu bulunduğu cezaevinde siyonistler tarafından şehid edilmiştir.

Şu anda İsrail cezaevlerinde 7 bini aşkın Filistinli esir bulunmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.