Filistinli gencin şehadet eyleminde iki siyonist asker yaralandı

  • 04 Ocak 2017
  • 1.036 kez görüntülendi.
Filistinli gencin şehadet eyleminde iki siyonist asker yaralandı

Filistinli bir gencin dün akşam Batı Yaka’nın kuzeyinde el-Celme kontrdl noktasında düzenlediği şehadet eyleminde iki siyonist asker yaralandı.

Bu arada siyonist askerlerin Filistinli eylemciyi tutukladığı bildirilirken siyonist kaynaklar İsrailli bir askerinin durumunun ağır olduğunu ve helikopterle hastaneye kaldırıldığını bildirdiler.

Öte yandan işgal rejimi güvenlik kabinesinin Filistinli esirleri cezalandırma yönünde aldığı kararın ardından Nefha Cezaevi’nde işgal güçleri ve esirler arasında yaşanan kavgada üç esir yaralandı.Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Başkanı Bakan İsa Karakıa, esirlerin cezaevi idaresi ve cezaevine baskın düzenleyen işgal güçleriyle çatışmalar sırasında yaralandıklarını söyledi.

Bilindiği gibi Kudüs Filistin ve İsrail İşleri Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan raporda, 2016 yılında 126 Filistinlinin şehit olduğu ve Kudüs İntifadası’nda şehit düşenlerin sayısının 271’e yükseldiği ifade edildi. Raporda, 2016’da en çok şehit veren vilayetlerin başında El-Halil’in geldiği belirtilerek, geçen yıl El-Halil’de 36 ve Kudüs’te 24 kişinin şehit olduğu bildirildi. Kudüs İntifadası 1 Ekim 2015’te işgalcilerin cinayetlerine ve Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölme girişimlerine tepki olarak başladı.Raporda ayrıca işgal güçlerinin şehitlerden 9’unun naaşlarını elinde tutmaya devam ettiği ve henüz ailelerine teslim etmediği kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.