Filistinli İdari Esirler Yemekleri Geri Çevirerek Direnişi Tırmandırmaya Başlıyorlar

  • 24 Nisan 2015
  • 731 kez görüntülendi.
Filistinli İdari Esirler Yemekleri Geri Çevirerek Direnişi Tırmandırmaya Başlıyorlar

Esirlerin meseleleriyle ilgilenen hukuk kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal zindanlarındaki idari esirler, kendilerinin işgal rejiminin “idarî hapis” yasasına binaen tamamen hukuka aykırı bir şekilde hapiste tutulmalarını protesto ve maruz kaldıkları insanlık dışı uygulamalara karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla bugünden (24 Nisan Cuma) itibaren bazı adımlar atmayı kararlaştırdılar.

Esirler ve Özgürleştirilenler Komitesi’nin yaptığı basın açıklamasına göre söz konusu esirler bugün, geçen yıl idari hapislilerin düzenlediği ve 63 gün süren açlık grevinin başlangıç gününün yıl dönümü olması münasebetiyle gelen yemekleri geri çevirme kararı aldılar.

Komite’nin yaptığı açıklamada esirlerin böyle bir eylem düzenlemeye, kendilerinin hiçbir yasal suçlama ve yargılama olmaksızın tamamen hukuk dışı uygulamalarla zindanda tutulmalarını protesto amacıyla karar verdikleri ifade edildi.

İşgal zindanlarında hâlen 500’den fazla idarî tutuklu bulunduğu, bunların da büyük çoğunluğunun idarî hapis uygulamasının en az birden fazla tekrar edilmiş olduğu ifade edildi.

İşgal yönetiminin yasalarına göre mahkeme Filistinlileri, haklarında herhangi bir suçlamada bulunmaksızın ve dava dosyası açmaksızın sadece savcının kararıyla “idarî hapis” uygulaması adıyla altı ay süreyle zindana atabiliyor. Bir kişi hakkındaki idari hapis uygulaması yine sadece savcının kararıyla ve herhangi bir dava dosyası açılmasına gerek duyulmaksızın altı aya varan sürelerle on kez uzatılabiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.