Galibaf: İran’ın iradesi, Afganistan halkının iradesidir

  • 05 Eylül 2021
  • 1.319 kez görüntülendi.
Galibaf: İran’ın iradesi, Afganistan halkının iradesidir

İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, meclis genel kurulunun bugünkü oturumunda Afganistan’ın geldiği noktayı değerlendirdi.

Meclis Başkanı Galibaf, Afganistan’da meydana gelen son gelişmelerin hakkında yaptığı açıklamada şu vurguyu yaptı:

Farklı görüşleri benimseyen uluslararası uzmanlar, ABD terör ordusunun Afganistan’dan zillet içinde kaçışını Amerika’nın uluslararası gücünün çöküşü şeklinde değerlendiriyor. Bugün Afganistan devlet adamları ve halkının deneyimlerinin sonucu açıkça ortadadır.

Meclis Başkanı Galibaf şöyle devam etti:

Afganistan’da ABD kuklası hükümetin ülkeyi bırakması ve Taliban’ın rahat bir şekilde ülke geneline yerleşmesi, ABD’nin 20 yıl süren işgali ve Amerikancı hükümetin pasifliğinden duyulan hoşnutsuzluğun sonucuydu. Bu durum açıkça bazı Afgan devlet adamlarının ülkelerini kalkındırmak ve güvenli hale getirmek için Amerika’ya itimat etmelerinin stratejik bir hata olduğunu ortaya koydu.

Galibaf şu hatırlatmada bulundu:

Amerikancı bir yönetimin 20 yıl süren hakimiyetinin ardından ve tüm baskılara ve oluşan kanaatlere rağmen, Afganistan’da iktisadi altyapılarda ve kamu refahı alanında kayda değer hiç bir ilerleme olmadı; üstelik bu ülkede medeni bir toplumun en temel ihtiyacı olan güvenlik de sağlanamadı.

Galibaf şöyle ekledi:

İran milleti Afganistan’da tüm ırkların, etnik grupların, mezheplerin ve dillerin insani ve dini haklarının korunmasını ve ülke genelinde emniyet olmasını istiyor. sonuçta İran İslam Cumhuriyeti’nin iradesi Afgan halkının iradesi olacaktır. Biz bu aziz komşumuzun geleceğine karşı hem duyarlı ve hem umutlu bir şekilde bakıyoruz. İran İslam Cumhuriyeti ecnebi sultacı güçlerin Afganistan’da güvensizlik ve istikrarsız yaratmak amacıyla her türlü muhtemel çabalarına karşı Afgan halklının savunucusu olacak ve düşmanların planlarını titizlikle rasat etmeye devam edecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.