Garibabadi, UAEA denetçilerinin İran’daki çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı

  • 01 Haziran 2021
  • 1.288 kez görüntülendi.
Garibabadi, UAEA denetçilerinin İran’daki çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı

İran’ın Viyana merkezli Uluslararası Kuruluşlarda Daimi Temsilcisi Kazım Garibabadi,Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) nükleer anlaşmanın uygulamasındaki yeni durumla ilgili açıklamasına tepki göstererek, “burada zikredilen rakamlar ya Ajans’ın tahminleri veya güvenlik önlemleri bağlamında sınama çerçevesindedir” dedi.

Kazım Garibabadi, raporun İran’ın 23 Şubat 2021’den itibaren gönüllü girişimlerinin durdurulması sayesinde hazırlandığını belirterek, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Müdürü’nün bu raporda belirttiği gibi, nükleer anlaşmanın icraatını sınama ve izleme faaliyetleri, İran’ın Ek Protokol dahil UAEA kapsamındaki nükleer yükümlülüklerinin uygulanmasını askıya alma kararından etkilendiğini söyledi.

“İran İslam Cumhuriyeti’nin yaptığı, İran halkının haklarını koruma ve yaptırımları kaldırmak için stratejik eylem yasasının” uygulanması” olduğunu belirten İran’ın Viyana merkezli uluslararası kuruluşlardaki daimi temsilcisi Garibabadi ayrıca şöyle dedi: ”Bu rapor, İran’ın 23 Şubat kararının uygulandığını da açıkça gösteriyor.”

Bir kısmı dün gece uluslararası medyada yayınlanan Ajansı’n son raporunda, Ajans’ın 23 Şubat 2021’den bu yana İran’daki izleme ekipmanı tarafından toplanan verilere erişemediği bildirildi.

Raporda ayrıca İran’ın zenginleştirilmiş uranyumunun nükleer anlaşmada belirlenen tavanın 16 katı olduğu iddia ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.