General Dehgan: Suudiler ile Siyonistlerin işgalci politikaları dünyayı etkiliyor

  • 16 Nisan 2017
  • 1.200 kez görüntülendi.
General Dehgan: Suudiler ile Siyonistlerin işgalci politikaları dünyayı etkiliyor

İran Savunma Bakanı, Azerbaycanlı mevkidaşını resmi törenle karşıladıktan sonra bölgesel konulara ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan Tahran’ı ziyaret eden Azerbaycanlı mevkidaşı Korgeneral Hasanov’u resmi törenle karşıladıktan sonra bölgesel konulara ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

İran ve Azerbaycan milletleri arasındaki medeniyet, kültür, din, tarih ve etnik alanındaki ortaklıklara değinen General Dehgan, iki ülkenin üst düzey yetkilileri arasında sürekli yapılan görüşmelerin karşılıklı siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmekte olduğunu gösterdiğini açıkladı.

Bölgesel olaylara işaret eden İran Savunma Bakanı, “Şimdi artık bir tek bölgemiz değil tüm dünya DEAŞ, Nusra Cephesi gibi ABD, Siyonist Rejim ve Suudi Arabistan destekli tekfirci terör örgütlerinden etkilenmektedir ve özellikle Filistin, Suriye, Irak ve Yemen, bu yıkıcı afetten büyük oranda acı çekti” ifadelerinde bulundu.

General Dehgan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Tüm bu gelişmeleri dikkate aldığımızda, Azerbaycan ile Ermenistan, Karabağ sorununun barışçıl yollardan çözülmesine çalışarak, çıkar amaçlı yabancıların bu tür sorunları daha da büyütmelerine izin vermemesi gerekiyor.

Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanı Korgeneral Hasanov da bu görüşmede, “Azerbaycan iki ülke arasındaki sınırların güvenliği üzerinde sahip olduğu sorumluluk taahütleri çerçevesinde bu alanlarda istikrarsızlığın hakim olmasını engelleyecektir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.