Gruplardan Abbas Güçlerinin İşgale Karşı Yapılan Gösteriyi Engellemesine Tepki Geldi

  • 26 Aralık 2015
  • 785 kez görüntülendi.
Gruplardan Abbas Güçlerinin İşgale Karşı Yapılan Gösteriyi Engellemesine Tepki Geldi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi ve diğer Filistinli gruplar, Abbas güçlerinin işgal güçlerine karşı yapılan yürüyüşe engel olup yürüyüşe katılanları tartaklamasını sert bir dille kınadı.

İslamî Cihad Hareketi’nin Batı Yaka liderlerinden Hıdır Adnan, Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlerin işgal rejimine yönelik yapılan gösteriyi engellemesinin kartları karıştırma ve özgürlüklere yönelik bir ihlal olduğunu söyledi.

Aynı zamanda özgürlükler komisyonu üyesi de olan Adnan yaptığı açıklamada, Abbas’a bağlı güçlerin sivil giyinerek gösterilerin içine karışmasının, göstericilere saldırıp tartaklamasının ve gazetecilerin de görüntü almalarına mani olmasının işgal askerlerinin ve onlarla birlikte hareket eden milislerin sivil elbiselerle cinayet işleyip bu güçlerin üzerine atmasına yol açacağını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas’a bağlı Değişim ve Islah Grubu üyesi Basim Ez-Zearir ise, Filistin Yönetimi’nin güdümlü bir varlık olduğunu, asıl misyonunun işgal rejiminin güvenliğini sağlamak olduğunu, bu görevi ifa ettikçe işgal rejiminin göz bebeği olacağını ve işgalcilerin ona dokunmayacağını hatırlattı.

Ez-Zearir yaptığı açıklamanın devamında Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlerin oldukça sert bir şekilde göstericilere saldırmasının olumsuz yönden etkilerinin olacağına dikkat çekerek, bunun Filistin halkına ve intifadaya olumsuz, işgal rejimine ise olumlu bir mesaj olduğunu kaydetti.

Abbas’a bağlı güçlerin saldırılarına bir tepki de Filistin Halk Cephesi’nden geldi.
Abbas güçlerinin yaptığı saldırıyı utanç verici olarak niteleyen Halk Cephesi, bunun intifadanın ilerletilmesini isteyen halkın iradesiyle örtüşmediğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.