Güney Kore: Füzelerin Parasını Vermeyiz !

  • 02 Mayıs 2017
  • 1.221 kez görüntülendi.
Güney Kore: Füzelerin Parasını Vermeyiz !

Kuzey Kore’nin balistik füze denemelerinin ardından artan tansiyon nedeniyle bölgeye askeri personel, uçak gemisi ve “Füzesavar Savunma Sistemi” (THAAD) gönderen ABD, özellikle Güney Kore ile de tatsızlık yaşıyor.

Güney Kore’ye THAAD sistemlerini konuşlandıran ve böylece Rusya ile Çin’in tepkisini çeken ABD, Başkan Donald Trump’ın, Reuters haber ajansına verdiği “Seul’ün, bu füzelerin maliyetini ödemesi gerekir. Bu sistemlerin bedeli de yaklaşık 1 milyar dolar” demişti. Güney Kore, bu açıklamaya tepki vermekte gecikmedi ve böyle bir meblağ için pazarlık etmeyeceklerini bildirdi.

Trump’ın sözlerini değerlendiren Güney Kore Ulusal Savunma Bakanlığı Sözcüsü Moon Sang-gyun “Bunun yeniden müzakere yapmak için bir neden olduğunu düşünmüyorum” dedi. Güney Kore Devlet Başkanlığı da, Ulusal Güvenlik Ofisi Şefi Kim Kwan-jin ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster’in, telefon görüşmesi yaptıklarını, “Güney Kore’nin THAAD sisteminin kurulumu için yalnızca yer tahsis edeceği”ne ilişkin ilk anlaşmanın yeniden teyit edildiğini bildirdi.

Başkanlık açıklamasında, Kim ve McMaster, Güney Kore’nin THAAD füze savunma sisteminin kurulumu için yer tahsisinden dışında herhangi bir maliyet üstlenmeyeceği konusunda hemfikir olduğu da kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.