Güney Pars’ın 17 ve 18. Üniteleri Hizmete Hazır

  • 12 Ocak 2017
  • 1.093 kez görüntülendi.
Güney Pars’ın 17 ve 18. Üniteleri Hizmete Hazır

İran Sanayi Yenileme ve Geliştirme Kurumu İDRO Yönetim Kurul başkanı, Güney Pars’ın 17 ve 18. ünitelerinin yapım aşamasının tamamlandığını ve bu iki ünitenin resmen açılış gününü beklediğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre dün konuyla ilgili açıklamada bulunan İran Sanayi Yenileme ve Geliştirme Kurumu İDRO Yönetim Kurul başkanı Mansur Muazzami, bu ünitelerin faaliyetinin başlamasıyla birlikte İran gaz üretim kapasitesinin günlük 50 milyon metre küp artacağını bildirdi.

İran petrol bakanlığının son yıllarda iç irade ve kapasitenin artırılmasına özel ilgi gösterdiğini, bunun için de İran’da rafineri ve istihracı için gerekli olan teçhizatın önemli bir bölümünün ülke içinde ve yerli imkanlarla temin edildiğini belirten İran Sanayi Yenileme ve Geliştirme Kurumu İDRO Yönetim Kurul başkanı,, Güney Pars projesinin 14. ünitesinde yapılan çalışmalara da değinerek, önümüzdeki bir iki aya kadar 14. ünitenin faaliyetinde önemli artış yaşanacağını bildirdi.

Güney Pars, 9 bin 700 km. kare alanla dünyanın en büyük gaz alanı olarak bilinmektedir. Bu bölgenin 3 bin 700 km.lik alanı İran sınırları içinde yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.