Güney Pars’ın 21. ünitesi platformunda dolum işlemi başladı

  • 26 Haziran 2016
  • 842 kez görüntülendi.
Güney Pars’ın 21. ünitesi platformunda dolum işlemi başladı

İran’ın güneyinde yer alan Hürremşehr’de Güney Pars gaz havzasının 21. ünitesi plaftormunda 1 milyar metreküplük gaz dolum işlemine dün başlandı.

İRNA’nın haberine göre, İran denizcilik tesisleri yapım ve mühendislik şirketi genel müdürü, 2700 toplum platformda dolum işleminin başladığı sırada basın mensuplarına yaptığı açıklamada; sözkonusu platform için 250 milyon dolar harcandığını ve bu platformun yerli uzmanlar ve imkanlarla yapıldığını ve böylece çok önemli döviz tasarrufunun sağlandığını söyledi.

İran’ın Güney Pars gaz havzasından maksimum düzeyde gaz çıkarması, İran petrol bakanlığının Katar’la ortak gaz havzası olan bu bölgeden en azından Katar’la aynı miktarda gaz çıkarma amacıyla gerçekleşiyor. Bu doğrultuda sözkonusu bölgede geçen yıl 12, 15, 16. üniteler tam olarak hizmete girmiş ve 17 ve 18. ünitelerin ise bir kısmının hizmete girmesiyle İran’ın ortak gaz havzasından gaz çıkarması artış kaydetmiştir.

İran halihazırda dünyanın en büyük bağımsız gaz havzası olan Güney Pars Gaz havzasından günlük 430 milyon metreküp gaz çıkarıyor. Bu bölgeden istihraç edilen gaz miktarı İran doğalgazının yüzde 40’ını oluşturuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.