Hacılara elektronik aygıta bağlanma mecburiyeti getirtiliyor

  • 11 Ağustos 2016
  • 1.114 kez görüntülendi.
Hacılara elektronik aygıta bağlanma mecburiyeti getirtiliyor

Suudi Arabistan Hac Bakanlığından bir yetkili, bu yıl hac mevsimi dönemendi bir milyonun üzerinde hacının koluna elektronik takip cihazı takılacağını bildirdi.

Rusya el-Yevm televizyonunun verdiği habere göre Suudi rejimi hac yetkililerinden Abdullan Margalani dün bu konuda yaptığı açıklamada muhtelif ülkelerden bu yıl hac için Arabistan’a gelecek olan bir milyonun üzerinde hacıya elektronik takip aygıtı takılacağını bildirdi.Arabistan Hac İşleri bakanlığı yardımcısı Bargalani bu yılki hacı sayısının 1 milyon 400 bin civarında olmasının beklendiğini ve hacıların Arabistan’ın şartlarını kabul etmemeleri durumunda Arabistan’a giremeyeceklerini bildirdi.

Suudi yetkililer bu uygulamanın hacıların kendi refah ve denetimi amacıyla yapıldığını iddia etmekteler. Diğer yandan Suudi yetkilileri İran’lı hacılara hac mevsimi boyunca can güvenliği garantisi vermeyerek ve diğer bir takım imkansız şartlar ileri sürerek bu yıl İranlı hacıların Hac ziyaretini yerine getirmesine engel olmuşlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.