Halep zaferi sadece Suriye milletine ait değil

  • 20 Şubat 2017
  • 1.042 kez görüntülendi.
Halep zaferi sadece Suriye milletine ait değil

Mehr’e verdiği röportajda tekfirci terörizmin Suriye’de yayılmasına izin verilmeyeceğini belirten Başkaban İmad Hamis, Halep zaferinin sadece Suriye milletine ait olmadığını vurguladı.

Suriye Başbakanı İmad Hamis, Mehr’e verdiği röportajda bölgesel gelişmelere dair çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Direniş Ekseni’nin ulaştığı başarılar ve özellikle de Halep’in özgürleştirilmesine değinen İmad Hamis, “Halep zaferi, Suriye halkı ve devleti için tarihi bir zaferdir. Bu zafer bütün denklemleri terör örgütleri ve bölgesel destekçilerine karşı Suriye lehine değiştirdi” dedi.

“Halep zaferi sadece Suriye milletine ait değil, ülkemizin bütün dostlarının da bu zaferde payı vardır” diyen İmad Hamis, “Suriye olarak, tekfirci terörist adıyla tanınan ve bütün bölgeyi işgal altına almak isteyen tehlikeli bir virüsle karşı karşıyayız. Hiç şüphesiz bu virüs engellenmediği taktirde bütün bölgeye bulaşacaktır. Dolayısıyla da şu an itibariyle bizim amacımız terörizmin yayılmasını önlemektir” ifadelerini kullandı.

Başbakan İmad Hamis, “Suriye’deki nihai zafer yakındır ve bu zaferin sonucu da terörizmin kökünün kazınmasıdır. Bu da direnişin doğru yolda olduğunu ispatlayacaktır. Biz, terörün tamamen yokedilmesine kadar cihadımızı sürdürerek, teröristlerin başarıya ulaşmalarına fırsat vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Direniş medyasının Suriye’deki gerçekleri yansıtma konusunda çok büyük bir rol oynadığını kaydeden Suriye Başbakanı, “Suriye gelişmeleriyle ilgili yayın kuruluşları tarafından yansıtılan haberlerin içeriği doğru olmalıdır. Bir başka deyişle gerçekleri yansıtan medya şu anda kamuyo tarafından daha çok kabul edilmektedir. Öte yandan Suriye gelişmeleriyle ilgili gerçekleri çarpıtan yayın kuruluşlarının halkımız arasında iyi bir imajı yoktur. Tabi ki medyanın temelini gerçeklerin aktarılması oluşturuyor ve bir yayın kuruluşu da ancak bu şekilde gelişebilir” değerlendirmesini yaptı.

Suriye Başbakanı İmad Hamis, sözlerinin bir bölümünde de ülkesinde meydana gelen olayların bütün dünya halkını ilgilendirdiğini belirterek, “Suriye devleti, bütün milletlere saygı duymakta ve Suriye’de yaşanan olayların da olduğu gibi anlaşılmasını ister. Dolayısıyla da Direniş medyasının bu husustaki rolü büyük önem arztmektedir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.