Halep’in kurtarılması ve Suriye’de deÄŸiÅŸim

  • 28 Aralık 2016
  • 1.421 kez görüntülendi.
Halep’in kurtarılması ve Suriye’de deÄŸiÅŸim

Ä°ran dışiÅŸleri bakanlığının Afrika ve OrtadoÄŸu dairesi genel müdürü Muhammed Ä°rani, Halep kentinin tamamen kurtarılmasının Suriye’de yeni geliÅŸmelerin yaÅŸanmasına vesile olacağını söyledi.

Muhammed Ä°rani, dün Tahran’da düzenlenen Halep’in kurtarılmasının stratejik sonuçları adlı oturumda yaptığı konuÅŸmada, Halep’in baÅŸarısının yeni bir dönüm noktası olduÄŸunu belirterek, direniÅŸ taraftarları, Ä°ran, Suriye ve Rusya’nın bu zaferiyle Suriye’de  durumun deÄŸiÅŸeceÄŸini söyledi.

Ä°ranlı yetkili, Halep’in teröristlerin sultasından tamamen kurtarılmasının önemine vurgu yaparken, ”Halep’in kurtarılması, jeopolitik, iktisadi ÅŸiarlar, nüfus ve daha sonra da komÅŸuluk ve tarihi açıdan çok önemliydi” dedi.

Ä°rani, son grubun Halep’den geçen perÅŸembe günü ayrıldığını ve böylece 53 aydır genelde teröristlerin ve silahlı unsurların sultasında bulunan bu kentin verilen mücadele sonucu  Suriye ordusu ve devletinin kontrolüne geçtiÄŸini söyledi.

Halep kenti, geçen 13 aralık tarihinde teröristlerin işgalinden kurtarılmış ve bu durum Suriye yönetimi muhalifleri ve onların destekçilerinin kaosa girmelerine neden olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.