Hamas: Filistin Yönetimi Güvenlik Birimleri Ramazan’da Onlarca Kişiyi Gözaltına Aldı

  • 01 Haziran 2017
  • 995 kez görüntülendi.
Hamas: Filistin Yönetimi Güvenlik Birimleri Ramazan’da Onlarca Kişiyi Gözaltına Aldı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin mübarek Ramazan ayının başından bu yana onlarca kişiyi siyasi nedenlerle gözaltına aldığını bildirdi.

Hamas Hareketi dün (31 Mayıs Çarşamba) akşam saatlerinde konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Beytlahim’de Koruyucu Güvenlik biriminin ifade vermeye çağırdığı gazeteci Kuteybe Kasım’ı iki gün gözaltında tuttuktan sonra ertesi gün yeniden ifade vermeye gelmesi şartıyla serbest bıraktığı belirtildi.

Bildiride ayrıca, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Selfit’te gazeteci Velid Halid’i bir gün gözaltında tuttuktan sonra Pazar günü serbest bıraktığı ve Salı günü yeniden ifade vermeye çağırdığı kaydedildi.

El-Halil’de Koruyucu Güvenlik biriminin gazeteci Musab Kafişe’yi önceki gün gözaltına aldığını bildiren Hamas, Hatem Amr’ın da yine aynı birim tarafından ifade vermeye çağrıldığını söyledi.

Bildiride, Koruyucu Güvenlik biriminin Cenin’de önceki gün Şeyh Ali Atik’i gözaltına alıp otomobiline el koyduğu, birkaç saat gözaltına tuttuktan sonra ertesi gün ifade vermeye gelmesi şartıyla serbest bıraktığı belirtildi.

Hamas, Tubas vilayetinde de Genel İstihbarat biriminin eczacı İsa Haryuş’u önceki akşam gözaltına aldığını ve eski esir Abdurrahman Şukayr’ı da altı gündür gözaltında tuttuğunu bildirdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.