Hamas’ın üst düzey üyesi: El-Avavide’nin hayatından Siyonist rejim sorumlu

  • 15 Ağustos 2022
  • 630 kez görüntülendi.
Hamas’ın üst düzey üyesi: El-Avavide’nin hayatından Siyonist rejim sorumlu

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) üst düzey üyesi, açlık grevindeki Filistinli esir Halil el’ Avavide’nin durumunun kötüleşmesine ilişkin uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi ve hayatından Siyonist rejimin sorumlu olduğunu söyledi.

Siyonist rejim İsrail, geçen yıl 27 Aralık’ta (2021) Halil el-Avavide’yi esir alarak cezaevine gönderdi.

Bu Filistinli esir, tutuklanmasını protesto etmek için 150 günden fazla bir süredir açlık grevinde bulunuyor.

Fars haber ajansına göre, Hamas’ın üst düzey üyelerinden İsmail Rızwan, sağlık açısından riskli  bir aşamaya giren el-Avavide’nin  serbest bırakılması için yasal ve insani kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarından Siyonist rejime baskı yapmalarını istedi.

Bu bağlamda, “Halil el-Avavide’nin eşi Halil’in sağlık durumunun çok ciddi olduğunu söyledi.

Filistinli esirler Halil Avavide ve Şeyh Yusuf El-Baz, işgal rejimi zindanlarında başladıkları açlık grevi eylemini sağlık durumlarının kötüye gitmesine rağmen sürdürüyorlar.

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, dün (14 Ağustos Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 154 gündür açlık grevinde olan esir Avavide’nin sağlık durumunun iyice kötüleştiğini bildirdi ve Filistinli esirin her an hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Heyet sözcüsü Hasan Abdurabbih, esir Avavide’nin sağlık durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini söyledi.

Esir Avavide’nin normal kilosunun yarısını kaybettiğini ve oldukça zayıfladığını belirten Abdurabbih, Filistinli esirin görme kaybı yaşadığını ve Assaf Harofeh Hastanesi’nde kendisini ziyaret eden eşi Delal Avavide’yi dahi tanıyamadığını bildirdi.

Abdurabbih, esir Avavide’nin eklem ağrıları ve baş ağrısı çektiğini, baş dönmesi yaşadığını, yürüyemediği için tekerlekli sandalyeyle hareket edebildiğini ifade etti.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Soroka Hastanesi’ne kaldırılan 64 yaşındaki Şeyh Yusuf El-Baz’ın da gözaltına alınmasını protesto için dört gündür açlık grevinde olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.