Hamas’tan İran Açıklaması

  • 29 Ağustos 2017
  • 1.442 kez görüntülendi.
Hamas’tan İran Açıklaması

Hamas’ın Gazze sorumlusu Yahya es-Sinvar, Hamas ile İran ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

El-Meyadin televizyon kanalının haberine göre, Hamas’ın Gazze sorumlusu Yahya es-Sinvar yaptığı bir açıklamada Hamas’ın İran ilişkilerini ele alarak şöyle konuştu: Bugün bizim İran ile ilişkilerimiz çok iyidir ve İran para ve silah ile el-Kassam tugaylarını destekliyor.

Es-Sinvar açıklamasının devamında Hamas’ın Mısır ilişkilerinin de çok iyi olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: Biz, Fetih akımından ayrılmış olan lideri Muhmmed Dahlan ile ilişkilerimizi kesmedik.

Es-Sinvar açıklamalarını şöyle sürdürdü: Biz esirler hususunda dolaylı müzakereler için hazırız ancak müzakerelere katılma şartımız Vefa ul-Ahrar anlaşmasında yer alan esirlerin serbest bırakılmasıdır.

Hamas’ın Gazze sorumlusu Yahya es-Sinvar, Suriye konusuna değinerek bu şekilde konuştu: “Bizim Suriye ile ilişkilerimizin onarılması konusunda bir sorunumuz yok ve özel bir eksene girmek istemiyoruz.”

Yahya es-Sinvar açıklamasının sonunda şöyle vurgulamada bulundu: “Biz savaş istemiyoruz ancak savaş için hazırız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.