Harrazi: İran, ABD’nin herhangi bir eylemine kararlı bir şekilde karşılık verir

  • 20 Eylül 2020
  • 1.055 kez görüntülendi.
Harrazi: İran, ABD’nin herhangi bir eylemine kararlı bir şekilde karşılık verir

İran’ın Dış İlişkiler Stratejik Konseyi başkanı Seyyid Kemal Harrazi, ülkelerin kendini savunma hakkına ilişkin olarak BM Bildirisinin 51. maddesinin, İran’ın, yürürlükten kaldırılan 2231 sayılı bildiriyi geri getirme bahanesiyle herhangi bir ABD saldırganlığına sert bir cevap olduğunu belirterek, bu maddenin İran’ı kendini savunmasına izin verdiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Harrazi, ABD’nin başta İran’a yönelik silah yaptırımı olmak üzere diğer yaptırımların geri getirildiği iddiasına tepki göstererek, ”ABD’nin bu iddiası o kadar saçma ve manasızdır ki, hatta ABD’nin en yakın müttefikleri bile Amerika’nın bu girişiminin gayri meşru olduğunu söylüyorlar. Zira, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesiyle, ABD’nin artık nükleer anlaşmadan yararlanma yetkisi ve hakkının olmadığını söyledi.

Harrazi, ABD’nin tek yanlı siyasetlerle uluslararası kuruluşların varlığını ayaklar altına aldığını ve zorbalıkla kendi şom hedeflerini gerçekleştirmeye ve diğerlerine dayatmaya çalıştığını söyledi.

Seyyid Kemal Harrazi, Amerika’da yapılacak seçimlere de temasla, ”İran için ABD’de kimin başkan olacağı fark etmez, İran İslam Cumhuriyeti için ABD politikaları eylemleri kriter olacaktır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.