Hasan Ruhani: Halk, Devlet Kurumlarının Tamamında Gönül ve Söz Birliğinin Görülmesini İstiyor.

  • 07 Nisan 2015
  • 1.024 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Halk, Devlet Kurumlarının Tamamında Gönül ve Söz Birliğinin Görülmesini İstiyor.

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yargı, Yürütme, Yasama kurumlarının, hicri şemsi yeni 1374 yılında, halkın hukuku ve ekonominin canlılığı süreciyle ilgili olarak belirlenen sloganların hayata geçirilmesi konusunda ileriye yönelik öncü olmaları zaruretine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün yargı kurumu yetkilileriyle görüşmesinde, Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney tarafından hicri şemsi 1394 yılının, ‘hükümet ve millet, gönül ve sözbirliği’ olarak isimlendirildiğine işaretle; Yargı, Yürütme ve Yasama kurumlarının bu slogana uygun bir şekilde halka hizmet etmeleri ve bu konuda öncü olmaları gerektiğini bildirirken, halkın devlet kurum ve kuruluşlarının tamamında gönül ve sözbirliğinin görülmesini istediklerini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, ülkenin ekonomide canlandırılması konusunun bu yılın en önemli hedeflerinden olduğunu kaydederek, geçen yıl hükümetin hedefinin enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi durağanlıktan çıkarmak olduğunu ve (Allah’ın izniyle) her iki hedefte de başarılı sonuçlar aldıklarını belirterek; ‘zira geçen yıl yüzde 35 olan enflasyon yılsonunda yüzde 15’lere düşürülmüştür’ dedi.

Ruhani, İran’ın dış siyaset ve nükleer konuda da çok önemli ilerlemeler sağladığını belirterek, ama nihai sonuca ulaşmanın kolay olmadığını ve de son derece çetin bir iş olduğunu hatırlatarak, nükleer konuda da İran halkının hak ve hukukunu garanti altına alma konusunda olumlu sonuç alacakları temennisini dile getirdi.

Hükümetin vatandaşlık hukukunun yazımıyla ilgili çalışmalarının hükümet tarafından yapıldığını belirten Ruhani, bu konuda temel alınacak esasın anayasa olacağını ve kanunlar konularına göre ayrılacak ve bunda insan haklarının da dikkate alınacağını böylece dünyada İran aleyhinde yapılan haksız iddiaların ve propagandaların da önüne geçileceği veya en aza indirileceği ve İran milletinin sesinin daha da gür çıkmasına vesile olunacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.