Hasan Ruhani: İran Halkının Düşmanları Hala İntikam Peşindedir

  • 06 Şubat 2018
  • 919 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran Halkının Düşmanları Hala İntikam Peşindedir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün Tahran’da düzenlenen “Şehir İçi ve Şehirlerarası Toplu Ulaşım Sistemi Araç Yenileme” konulu oturumda bir konuşma gerçekleştirdi.

Otomotiv ve taşımacılık sektöründeki ilgili yetkililere hitap eden Ruhani, İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümünü kutlayarak, “İran halkının 1979 yılında gösterdiği fedakarlık, azimlilik ve dayanıklılığı olmasaydı tüm dünya güçlerinin desteklediği Şah rejimine karşı elde edilen zafere ulaşamazdık” dedi.

“O günlerde (1979’da) bütün dünya İslam İnkılabı’nın gerçekleşmemesi için elinden geleni yaptı” diyen Hasan Ruhani şölye devam etti: İran’da İnkılap zaferi meydana geldikten sonra bölgedeki bazı devletler öfkelenip gelecek konusunda endişelenmeye başladı. Bunun yanı sıra uluslararası güçlerin bölgedeki çıkarları da tehlikeye atıldı. Dolayısıyla İslam İnkılabı’na olan düşmanlık 39 yıl sonra halen bırakılmadı. İslam İnkılabı düşmanları yine İran halkından intikam almak istiyor.

İran’ın ulaşım açısından bölgede kayda değer potansiyellere sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, bunun taşımacılık sektörü tarafından değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.