Hasan Ruhani Keşmir sorununun çözülmesini istedi

  • 27 Eylül 2019
  • 1.368 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani Keşmir sorununun çözülmesini istedi

İran İslam cumhuriyeti cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Hindistan Asya’nın en önemli ülkelerinden biri olarak İran ile uzun ilişki geçmişine sahiptir ve bu iki ülke, ilişkilerini daha da geliştirmek kapasitesine sahiptirler.” Dedi.

Hasan Ruhani New York yerel saati ile Perşembe günü Hindistan başbakanı Narendra Modi ile, Birleşmiş Milletler 74. Genel kurulu kulisinde görüşmede Tahran ve Yeni Delhi’nin bankacılık işlemleri, enerji işbirliği ve Çabahr limanı birinci etabının geliştirilmesi için Hindistan’ın yatırım gibi alanlarında mevcut sorunların çözülmesi için çalışmalarını takdir ederek, “günümüzde İran, Hindistan ve Afganistan bu önemli projenin faydalarından yararlanıyorlar ve bölgenin gelecek nesilleri de bu işbirliğin sonuçlarını göreceklerdir” dedi.
Ruhani ayrıca Hindistan başbakanından Keşmir konusunda halkın sorunlarının çözülmesi için siyaset yürütmelerini istedi.
Hindistan başbakanı Narendra Modi de son İran ziyaretine temasla İran’ı, ikinci evi bildiğine işaretle, “İslam inkılabı rehberi ile görüşmesinin çok yapıcı ve olumlu olduğunu,  Ayetullah Hamenei’nin kendisini evinde hissedecek şekilde arkadaşça karşıladığını” söyledi.
Hindistan başbakanı ayrıca ülkesinin her zaman İran’ın barışçıl nükleer enerjiden yararlanma hakkını desteklediğine işaretle, Hindistan’ın sırf Birleşmiş Milletler’in yaptırımlarını tanıdığını, bir dost ülke olarak İran’a elinden gelen yardımı yapacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.