Hasan Ruhani, Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi başkanı ile görüştü

  • 19 Eylül 2016
  • 1.039 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani, Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi başkanı ile görüştü

İslami İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi başkanı Kim Yung Nam ile Bağlantısızlar Hareketi liderler zirvesi kulisinde bir araya gelerek yaptığı açıklamada; bölgesel gerginliklerin büyük güçlerin müdahalesi ve onların varlığına neden olmaması gerektiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, sözkonusu görüşmede,  ”bölge sorunları siyasi yollarla ve bölge ülkelerinin işbirliği ve diyaloguyla  ayrıca büyük güçlerin müdahalesi olmaksızın halledilmelidir’ dedi.

İran cumhurbaşkanı, bazı dış güçlerin bölge meselelerine müdahalelerinin kabul edilemez olduğunu  belirterek, onların gerçekte bu müdahalelerinin bölge milletleri arasında çatışmalara sebep olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Kuzey Kore’li yetkili de, iki ülke ilişkilerinin köklü olduğunu belirterek, Kuzey Kore’nin İran’la her alanda ilişkileri geliştirmekten yana olduğunu söyledi.

Kim Yong Nam, bu arada  Doğu Asya bölgesi gelişmeleriyle ilgili olarak Ruhani’ye rapor verdi. Görüşmede, taraflar ayrıca ikili ilişkilerin geliştirilmesi yollarını da masaya yatırdılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.