Haseke halkı Türkiye karşıtı gösteri yaptı

  • 20 Ağustos 2021
  • 2.672 kez görüntülendi.
Haseke halkı Türkiye karşıtı gösteri yaptı

Suriye’de Haseke halkı Türkiye’ye bağlı güçlerin içme suyunu kesmesine itiraz amaçlı gösteri yaptı.

Suriye resmi Haber Ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Haseke halkı dün Türkiye askerleri ve desteklediği güçlerin Suriye topraklarındaki varlığına ve bu ülke halkına karşı girişimlerine  itiraz ederek gösteri düzenledi.
Türkiye güçleri Haseke kentinde bir milyonu aşkın insanın içme suyunun temin edildiği başlıca kaynak olan Aluk suyunu şimdiye kadar defalarca kesmiştir.
Bu arada Türkiye’ye bağlı güçler geçen gün, Haseke’nin batısında bulunan Ebu Rasin yerleşim alanı ve etrafındaki köyleri en azından 50 roketle hedef aldı, saldırı sonucu bir kadın öldü aralarında çocukların da olduğu belirtilen siviller yaralandı.
Türkiye ordusu 2016 yılında Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında Suriye topraklarından Afrin, el-Bab, Azez ve Cerablus’u kapsayan geniş bir alanı işgal etti.
Türkiye ve bağlı terör gruplarının işgalindeki bölgelerde durum istikrarsızlığını korurken bölge halkı büyük hasara uğruyor.
Türkiye ordusunun bu bölgelerdeki askeri varlığı Suriye hükümeti ve halkı ayrıca uluslararası toplumun yoğun tepkisi ile karşılaşıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.