Hatibzade: İyi bir erken haber, iyi bir anlaşmanın yerini almaz

  • 04 Mart 2022
  • 128 kez görüntülendi.
Hatibzade: İyi bir erken haber, iyi bir anlaşmanın yerini almaz

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade dün gece Viyana görüşmelerinin devam ettiğini ve tüm önemli sorunlar çözülene kadar kimsenin bir anlaşmaya varıldığını söyleyemeyeceğinin altını çizdi.

Rusya, İngiltere ve Fransa’dan üst düzey müzakereciler, Viyana görüşmelerinin dolaylı olarak sona erdiğini  tweet attılar.

Bu haberlerin ardından açıklama yapan Said Hatibzade, ”iyi erken  haberlerin iyi bir anlaşmanın yerini almadığını” vurgulayarak, ”artık herkes son kilit adımlara odaklandı” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da, Çarşamba günü Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran’ın sorunu çözmek için birçok girişimde bulunduğunu ve şimdi bir anlaşmaya varmak için Batı tarafının, gerçekçi bir bakışla tutum ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Viyana görüşmelerinde İran müzakere heyetinin girişimleri nedeniyle bir miktar ilerleme kaydedildi, ancak Batılı tarafların, özellikle Biden yönetiminin, eski ABD yönetiminin yasadışı eylemlerini garanti etme konusundaki  isteksizliği ve azami baskı kampanyasının devam etmesi şüphe uyandırdı ve bu durum müzakerelerde sonuç çıkmasını geciktirdi.

İran İslam Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri’nin nükleer anlaşmayı ihlal eden taraf olarak İran’a yönelik bütün yaptırımları kaldırılma garantisiyle anlaşmaya geri dönebileceğini ve ABD’nin anlaşmaya geri dönmesinin de İran tarafından garantisinin doğrulanması şartını günde getirmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.