Haydar el’İbadi: Irak ülkesi, bütün Irak halkının hepsi için her zaman varolacak

  • 25 Eylül 2017
  • 1.180 kez görüntülendi.
Haydar el’İbadi: Irak ülkesi, bütün Irak halkının hepsi için her zaman varolacak

Irak başbakanı Haydar el’İbadi, Irak Kürt bölgesinin Irak’tan ayrılmasına dair referanduma karşı açıklamalarının devamında, Irak’ın bütün Irak halkı için bir bütün olarak daima var olacağını söyledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Haydar el’İbadi, dün basın toplantısında, referandumun anayasanın ihlali olduğunu ve hükümetin Irak’ın birliğine yönelik adımlar atacağını belirterek, ”Kürt yönetiminin söz konusu referandum girişiminin sonuçları ne olursa olsun tanımayacaklarını” söyledi.

İbadi, “Irak’ta Irkçı devlet kurulmasını  reddediyoruz. Referandum sonuçlarını tanımayacağız. Irak’ın  birliğini ve vatandaşların güvenliğini korumak için gereken adımları  atacağız” dediği açıklamasında, dayatmalarını diğerlerini zor yoluyla yaptırmak istemenin faydasız olduğunu ve bunun en açık örneğinin Baas partisinin tarihe karışmasında görüldüğünü hatırlattı ve Irak kürt halkından, son yıllarda satılan petrolün gelirlerinin nerede harcandığını, Kürt yönetiminden sormalarını istedi.

Irak başbakanı, ‘Irak kürt bölgesinin Irak’ın petrolün 4’de birine sahip olduğunu ama Irak Kürt bölgesi memurlarının maaşlarını ödemediğini ve Kürdistan bölgesinde halka ait malın bazı şahıslar ve yetkililerin zimmetine geçmemesi gerektiğini söyledi.

Irak başbakanı, Irak kürt bölgesinin düşmanca tutumunun uluslararası yardımları almasına engel olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.