Haydar İbadi: Vatandaşlarımızla görüşmek için aracıya ihtiyacımız yok

  • 12 Kasım 2017
  • 1.073 kez görüntülendi.
Haydar İbadi: Vatandaşlarımızla görüşmek için aracıya ihtiyacımız yok

Celal Talabani’nin büyük oğlu Kubat Talabani’nin Irak merkezi yönetimle IKBY arasında görüşmelere Sadr hareketi başkanı Mukteda Sadr’ın aracılık etmesini istemesi ardından Irak başbakanı. merkezi yönetimin kendi vatandaşları ile görüşmek için hiç bir aracıya ihtiyacı olmadığını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Kerbela’da katıldığı bir basın toplantısında konuşan, IŞİD terörizmine karşı mücadele’ye katkıda bulunan Kürt Peşmerge güçlerine teşekkürlerini bildirerek, Kürt Peşmerge güçlerinin üstün bir morale sahip olduklarını ve terörizmin yok edilmesinde önemli bir rol ifa ettiklerini ama ne yazık ki birilerinin Peşmerge güçlerinin Irak ordusu ile çatışmaya girmemelerinden ötürü onları hainlikle suçladıklarını söyledi.

Bağdat ile Erbil arasındaki krize ilişkin İbadi, “Kürt halkıyla ara buluculuğa ihtiyacımız yoktur. Peşmerge güçleri vatanseverdirler. Irak ordusuna karşı gelmeyenlerin (Peşmerge) ihanetle suçlanması üzücü.” ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı, Irak askeri ve güvenlik güçleriyle Haşdi Şabi’nin silahlı bir yapı olduğu için seçimlere katılmayacağını yineleyerek, seçimlerin zamanında (Mayıs 2018) yapılacağını vurguladı.

İbadi, son dönemde Suudi Arabistan’a yaptığı ziyarete de değinerek, ülke egemenliği açısından önemli bir ziyaret olduğunu kaydederek, ABD ile bazı bölge ülkeleri arasında tansiyonunun yükseltilmemesi uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.