Hit kenti IŞİD teröristlerinden temizlendi

  • 01 Nisan 2016
  • 813 kez görüntülendi.
Hit kenti IŞİD teröristlerinden temizlendi
Irak’ın batısında yer alan el-Anbar eyaletine bağlı Hit kentinin IŞİD teröristlerinden temizlenmesinin ardından ordu ve halk güçleri bu kente girmiş oldu.

Şafak News haber sitesinin verdiği habere göre, Irak güçleri bugün daha öncedan yapılan planlamaya göre el-Anbar’ın en büyük kentlerinden sayılan Hit kentini IŞİD unsularından temizlemeyi başardı.

El-Meyadin tv kanlı, Hit kentindeki IŞİD mevzilerine yönelik saldırıların artmasının ardından teröristlerin Fırat Nehri üzerinden el-Bekr bölgesine doğru firar ettiğini bildirdi.

Öte yandan IŞİD teröristlerinin Bağdat yönetiminin hava saldırılarına karşı insanları kalkan olarak kullanmak amacıyla Kerkük eyaletindeki komuta merkezlerini hastane ve sağlık merkezlerine taşıdığı ifade edildi.

Iraklı halk güçleri komutanlarından Cebbar Mamuri bu bağlamda yaptığı açıklamada, el-Havice’deki hastanelerin büyük bölümünü IŞİD’in toplanma merkezi haline geldiğini ve teröristlerin silahlı unsurlarını ambulanslarla taşıdığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.