Hizbullah’tan Yemen’de insani kriz uyarısı

  • 20 Aralık 2017
  • 989 kez görüntülendi.
Hizbullah’tan Yemen’de insani kriz uyarısı

Lübnan Hizbullah Hareketi bir bildiri yayınlayarak, Arap ve Müslüman devletlere “Yemen’deki insani felaketler karşısında sessizliğinizi bozun” çağrısını yaptı.

Yemen’deki insani krizin son on yılda görülmemiş bir felaket olduğu kaydedilen bildiride, “Biz tüm Arap ve Müslüman halkları, liderleri, hükümetleri, siyasi partiler, aydınları ve elitlerini Yemen’deki insani krizin karşısında sessizliklerini bozmaya davet ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

Bu bildiride ayrıca, “Düşmanlarının saldırlarına karşı kendilerini savunan Yemen halkının girişimlerini tamamen onaylıyoruz ve bu ülkeye karşı dayatılan zalimce saldırıların durdurulmasını istiyoruz.  Bunun yanı sıra Yemen krizine yönelik kapsamlı ve acil bir politik çözümün sağlanmasını da destekliyoruz” belirtildi.

Son üç yılda Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyonun Yemen’e yönelik yaptığı saldırılar sonucu en az 13 bin kişi hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.