Hook’tan İran’la ilgili küstah açıklamalar devam ediyor

  • 29 Eylül 2019
  • 824 kez görüntülendi.
Hook’tan İran’la ilgili küstah açıklamalar devam ediyor

Amerikan yönetiminde İran aleyhinde özel eylem masası başkanı Brian Hokk, İran aleyhindeki küstah açıklamalarının devamında, ‘İran ABD ile ya müzakere masasına oturur ya da iktisadi çöküşü tercih eder’ dedi.

Brian Hook, ‘Alhurra’ kanalına verdiği röportajda, ‘Amerikan başkanı Trump’ın son 2.5 yıldır gerçekleştirdiği diplomatik süreci çok başarılı nitelerken, İran’ın diplomasiyi reddettiğini’ ileri sürdü.

Hook, İran aleyhinde tehditleri ve iddialarının devamında, ‘İran ekonomisi çok kötü durumda ve bu ülke derhal müzakere masasına dönmeli ya da iktisadi çöküşü yaşamalıdır’ dedi.

Amerikalı yetkili, Arabistan’ın Aramco petrol tesislerine yönelik İHA’lı son saldırılardan duyduğu öfkeden dolayı bir kez daha İran’ı bu saldırılarda rolünün olduğunu iddia etti.

Amerikan hükümeti, İran’la imzalanan nükleer anlaşmadan kanun dışı ve tek taraflı çıkmasının üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçerken, bu süreçte İran’a boyun eğdirmek için İran halkı aleyhinde en şiddetli  yaptırımları yürürlüğe koydu ama ABD bu siyasetlerinde hedefine ulaşamadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.