İmam Hamaney: ABD hem kendisi teröristtir, hem terörist yetiştirmektedir

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei nizamın önde gelen yetkilileri ile görüşmesinde Amerika’nın İran’ı bölgeyi istikrarsızlaştırmakla suçlamasına gösterdiği tepkide, evvela bu bölgenin Amerika’yı hiç ilgilendirmediğini ve ikincisi de bu bölgeyi asıl istikrarsızlaştıran taraf da yine Amerika ve uşakları olduğunu belirtti.
ABD’nin IŞİD karşıtı ittifakı büyük bir yan olduğunu belirten İmam Hamanei, Amerika sadece kontrolden çıkan bir IŞİD’e karşı olduunu, Amerika hem kendisi terörist olduğunu ve hem terörist yetiştiren bir devlet olduğunu vurguladı.
Amerika Başkanı Donald Trump’ın İran’ı teröre destek vermekle suçlamasına tepki gösteren İmam Hamanei, Trump’ın ortaçağ hükümdarları ve Suud hanedanının aşiret yönetimi gibi demokrasi nedir bilmeyen birilerinin yanında durup demokrasi simgesi İran’ı suçlamanın gerçekten komik olduğunu ve Amerika ve uşaklarının alnında tarihî bir leke olarak kalacağını vurguladı.