İmam Hamaney’in Suriye Temsilcisi: Suriye halkı İran’ı seviyor

  • 12 Şubat 2018
  • 944 kez görüntülendi.
İmam Hamaney’in Suriye Temsilcisi: Suriye halkı İran’ı seviyor

İmam Hamaney’in Suriye Temsilcisi Ayetullah Seyyid Ebul-Fazl Tabatabi, Suriye halkının her daim İran İslam Cumhuriyeti’ni sevip saydığını belirterek, bu sevginin İran’ın terör örgütü IŞİD ile mücadelede Suriye’ye desteğinden sonra daha da arttığını kaydetti.

İRNA’nın haberine göre Ayetullah Tabatabi, Şam’da İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümü dolaysıyla bugün düzenlenen merasimin kulisinde yaptığı açıklamada, bir çok noktada Suriye halkının kendilerince İslam İnkılabı’nın zafer kutlamalarının düzenlenmesinin bu ülke halkının İslam Cumhuriyeti’ne yönelik ilgi ve sevgisini gösterdiğini belirtti.

Ayetullah Tabatabai ayrıca, İslam İnkılabı kutlamalarının Suriyeli Şii ve Sünni alimler ve yetkililerin katılımıyla düzenlenmesinin bu ülke halkının talebi üzerine gerçekleştiğini vurguladı.

İran’da İslam İnkılabı 11 Şubat 1979’da, İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni liderliğinde , Pehlevi rejimine karşı zafere ulaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.