İngiltere Büyükelçisi, İran Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

İngiltere Başbakanı’nın Manama’da FKİK Zirvesi’ndeki müdahaleci sözlerinin ardından bu ülkenin Tahran Büyükelçisi, İran Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bu bağlamda yaptığı açıklamada, İngiltere Başbakanı Therasa May’ın Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Zirvesi’ndeki müdahaleci sözlerinin ardından İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi Nikolas Hapton’un Dışişleri’ne çağrılarak, İran İslam Cumhuriyeti’nin o ülkenin başbakanının münasebetsiz sözlerine sert itirazının kendisine iletildiğini bildirdi.
Sözcü, bu görüşmede İran Dışişleri Batı Avrupa Genel Müdür Yardımcısı’nın İngiliz Büyükelçisi’ne May’ın bu zirvedeki sorumsuz, kışkırtıcı ve tefrikacı sözlerinin kabul edilmez olduğunu bildirildiğini kaydetti.
Kasımi, bu girişimlerin ilan edilen ilişkilerin geliştirilmesinin ters düştüğünü ve ikili ilişkilere daha da zarar verebileceğini vurguladı