İngiltere Savunma Bakanı Fallon istifa etti

  • 02 Kasım 2017
  • 1.010 kez görüntülendi.
İngiltere Savunma Bakanı Fallon istifa etti

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Fallon, İngiltere Başbakanı Theresa May’e istifa dilekçesini sundu.

Fallon’un istifası, dün The Sun gazetesinin manşetine taşınan, kabinedeki 6 bakanın isminin karıştığı cinsel taciz iddialarına ilişkin haberin ardından geldi. Haberde, 15 yıl önce yaşanılan olayda Fallon’un, katıldığı bir yemekte bir kadın  sunucuya tacizde bulunduğunu itiraf ettiği belirtilmişti.

​Fallon, habere ilişkin yaptığı açıklamada, radyo sunucusu Julia Hartley-Brewer’in dizlerine dokunduğunu ve bunun hemen ardından özür dilediğini kaydetmişti.

Gazetedeki haberin ardından radyo sunucusu Hartley-Brewer de yaptığı açıklamada, olayın 2002’de yaşandığını ve o zaman Fallon’u tacizden dolayı uyardığını ve  konunun  kapandığını bildirdi.

İngiltere başbakanı ​May önceki gün, cinsel taciz iddialarının gündemde geniş yer bulmasının ardından parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’nın Başkanı John Bercow’a gönderdiği mektupta, milletvekillerinin davranışlarından endişe duyan parlamento çalışanlarının şikayetlerini aktarabileceği bağımsız bir platform kurmasını talep etmişti.

Cinsel taciz olaylarının artık daha fazla tolere edilmeyeceğinin altını çizen May, ülkedeki diğer siyasi parti liderlerine yaptığı çağrıda da cinsel tacizleri önleme hedefli mevcut uygulamaların sıkılaştırılmasına destek istemişti.

​İngiliz basını hafta sonunda, May hükümetinde görev yapan Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Mark Garnier’in sekreterine cinsel oyuncaklar satın aldırttığını ve uygunsuz dil kullandığını yazmıştı. Hakkındaki iddiaların doğru olduğunu açıklayan Garnier hakkında soruşturma başlatılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.