İngiltere savunma bakanından Fars Körfezi’ndeki güçlerle ilgili açıklama

  • 15 Ocak 2020
  • 3.390 kez görüntülendi.
İngiltere savunma bakanından Fars Körfezi’ndeki güçlerle ilgili açıklama

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Fars körfezindeki bulunan savaş gemilerinin varlığına kılıf bulmak için, bölgenin su geçişlerinin daha iyi yapılması olduğunu ileri sürdü.

Wallace, iddiasbında Fars körfezinde savaş gemilerinin hareketinin  önemli olduğuna önemi verdiklerini ve Londra’nın İran’ı kışkırtmak gibi bir tutumunun sözkonusu olmadığını ileri sürdü.

Wallace, halihazırda bütün çabalarının İran sahillerini kışkırtmamak olduğunu ama bunun yanında uluslararası denin kanunlarına göre de  kendi haklarını ve çıkarlarını savunduklarını söyledi.

Amerika son aylarda İran’a baskı amacıyla, Fars körfezi bölgesinde ABD liderliğindeki yeni bir koalisyon gücü oluşturmuş ve bu koalisyona da müttefiklerinden katılmalarını istemiştir.

İran İslam Cumhuriyeti ise ABD’nin bu girişimini İran aleyhinde  kışkırtıcı bir adım olarak niteliyor ve başta ABD olmak üzere İngiltere ve diğer güçlerin buradaki varlıklarının kaygı verici olduğunu belirterek uyarıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.