İngiltere’nin Tahran Elçisi: Avrupa, Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımlarına olumlu bakmamakta

  • 09 Ağustos 2017
  • 1.154 kez görüntülendi.
İngiltere’nin Tahran Elçisi: Avrupa, Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımlarına olumlu bakmamakta

İngiltere’nin Tahran elçisi, Avrupalı ülkelerini Amerika’nın İran’a karşı yeni yaptırım kararına olumlu yaklaşmadıklarını ve bu hususta Washington yetkilileri ile görüşmeler halinde olduklarını bildirdi.

Dün Meclis haber ajansına açıklamada bulunan İngiltere’nin tahran büyük elçisi Nicholas Hopton, Amerika’nın İran’a karşı yeni yaptırım kararlarına temasla, ülkesi ve Avrupa’nın bu konuda Amerikalı yetkililer ile görüşmekte olduklarını ve bu görüşmelerin devam etmesinin zaruri olduğunu bildirdi.

Hopton, Avrupa ülkelerinin, Amerika’nın bu yeni yaptırımlarını kabul etmediklerini belirtti.

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Alister Bert, Londra’nın İran ile daha iyi irtibat peşinde olduğunu belirterek, ‘’Biz Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) vasıtası ile İran’ı sınadık ve olumlu bakış açısını gördük’’ dedi.

Bert, geçen günlerdeki Tahran ziyareti ile ilgili, ‘’Cumhurbaşkanı Ruhani’nin yemin töreni için Tahran’a gittim ve ikili bazı temaslar gerçekleştirdi’’ dedi.Bert, ‘’Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ikinci kez seçilmesinden dolayı çok mutluyuz, bu İran ile irtibatların güçlenmesi için bir yol olabilir’’ dedi.Dünya ülkelerinin her zaman bir biri ile iyi irtibat peşinde olduğunu ve müzakerelerin de irtibatın tek yolu olduğunu ifade eden Bert, İran ile iyi irtibat peşinde olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.