Irak cumhurbaşkanı siyasi grupları olağanüstü oturum için çağırdı

  • 19 Mart 2016
  • 897 kez görüntülendi.
Irak cumhurbaşkanı siyasi grupları olağanüstü oturum için çağırdı
Irak cumhurbaşkanı dün ülkedeki tüm siyasi grupların temsilcilerini, ülkenin güvenlik ve siyasi gelişmelerini görüşmek üzere olağanüstü oturuma çağırdı.

İRİB’in bildirdiğine göre bugün düzenlenmesi beklenen oturum, Sadr grubu taraftarlarının Bağdat’ta Yeşil Bölge girişlerine saldırısı ardından cumhurbaşkanı Fuad Masum’un talebi üzerine gerçekleşecek.

Irak cumhurbaşkanı, İslami yüce meclis başkanı ve gönüllü halkçı birlikler komutanları, ayrı ayrı yayınladıkları bildirilerde halk ve güvenlik güçlerini sakin olmaya ve terörist grupların mevcut durumdan nemalanmasını engellemeye çağırdı.

Irak başbakanı da yeni bir girişimde bulunarak, Bağdat güvenliğini sağlama yetkisini, bağdat operasyon komitesinden alarak, genel kurmay başkanlığını Bağdat’ın güvenliğini sağlamakla görevlendirdi.

Bağdat’ın Yeşil bölge, Kazimeyn, Azemiye, Kerrade, Atifiye gibi bölgelerin giriş ve çıkışları ile Bağdat’ın bazı önemli köprüleri kapatılırken, güvenlik güçleri de teröristlerin mevcut durumu kötüye kullanmasını engellemeye çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.