Irak Cumhurbaşkanı’ndan Türkiye’ye harekat tepkisi

  • 10 Temmuz 2020
  • 7.311 kez görüntülendi.
Irak Cumhurbaşkanı’ndan Türkiye’ye harekat tepkisi

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Türkiye tarafından bu ülkenin egemenliğinin ihlali ve saldırılarının durdurulmasını istedi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bağdat’ta Arap ülkeleri büyükelçilerine hitap ettiği konuşmada, Irak’ta güvenliğin sağlanmasının Batı Asya’da barışın tesisinin önemli sütunlarından olduğunu belirterek, karşılıklı çıkara dayalı güçlü münasebetlerin sağlanması için tüm ülkelerin Irak’ın egemenliğine saygı göstermeleri ve bu ülkenin iç işlerine karışmamaları gerektiğini kaydetti.

Salih, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzey bölgelerine yönelik saldırılarını eleştirerek,  iki ülkenin sınırlarındaki sorunların giderilmesi için çözüm bulma amacıyla ortak işbirliği ve diplomatik diyaloğun bir zaruret olduğunu vurguladı.

Irak Dışişleri Sözcüsü Ahmed Sahaf da geçen perşembe günü Türkiye’nin askeri saldırılarının iki ülkenin sınırlarında gerilimin tırmanmasına yol açacağını belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.