Irak dini mercileri reformun devamını istediler

  • 15 Kasım 2019
  • 1.096 kez görüntülendi.
Irak dini mercileri reformun devamını istediler

Irak  müslümanları taklid merci alimlerinden Ayetullah Ali Sistani, Irak’da gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin reformları sürdürmesi gerektiğini ve halkın taleplerini dikkate almasını istedi.

El’Irakiye tv kanalına göre, bugün Kerbela’da cuma namazını kıldıran Hüccetülislam Safi, Irak taklid merci alimlerinin ülkedeki durumla ilgili görüşlerini açıklarken, ‘kanundışı girişimlerde bulunanlara kanuni takibat yapılmalı ve cezalandırılmalılar’ dedi.

Hüccetülislam Safi, gösterilerin barış içinde, şiddetten uzak bir şekilde yapılmasına vurgu yaparken, halkın taleplerinin hükümet tarafından bir an önce dikkate alınmasını istedi.

Iraklı alimler, ülkede bugüne kadar yolsuzluk  yapanlara karşı ciddi cezaların verilmemesi ve kamu mallarının devlete iade edilmemesinin esef verici olduğunu ve durumun halkın hükümete olan güveninin yokolmasına neden olduğunu bildirirlerken, bu durumun tabii olarak ülkede hoşnutsuzluğa ve istenmeyen gelişmelere yol açtığını bildirdiler.

Iraklı taklid merci alimleri, ırak’ta reformların yapılması ve bu reform sürecine dış güçlerin müdahalesinin olmaması gerektiğini bildirdiler.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.