Irak Dışişleri Bakanı Caferi Sırbistan’da

  • 19 Ocak 2017
  • 1.079 kez görüntülendi.
Irak Dışişleri Bakanı Caferi Sırbistan’da

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki resmi temasları kapsamında, mevkidaşı İvica Dacic ile görüştü.

Görüşmenin ardından, iki ülke arasında karşılıklı olarak diplomatik pasaport ve hizmet pasaportu hamillerine vize muafiyeti tanınmasını öngören anlaşma imzalandı.

Ortak basın toplantısında konuşan Caferi, terörle mücadele eden ülkesine verdiği destek için Sırbistan’a teşekkür ederek, Irak ordusunun bu mücadelede başarı sergilediğini, dün itibariyle Musul yakınlarında 428 köyün teröristlerden temizlendiğini ifade etti.

Mücadelelerinin son DEAŞ mensubunu topraklarından çıkarana kadar süreceğini vurgulayan Caferi, “Irak yalnızca kendi çıkarları için değil, tüm dünya için mücadele veriyor. Zira bu teröristler tüm ülkelerde varlık gösteriyor. Tüm bu ülkeler tehdit altında.” ifadelerini kullandı.

Caferi, Irak’ın zor günlerinde kendisine yardım eli uzatanları asla unutmayacağını söyleyerek, ülkesinin altyapısının yenilenmesi gerektiğini ve halkın saldırılardan korunması için daha fazla silahlanmaya ihtiyaç duyduklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.