Irak Gönüllü Halk Direniş Güçleri, her türlü yabancı gücün bu ülkede bulunmasına karşı

  • 30 Ağustos 2016
  • 805 kez görüntülendi.
Irak Gönüllü Halk Direniş Güçleri, her türlü yabancı gücün bu ülkede bulunmasına karşı

Irak Nüceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri, Irak Gönüllü Halk Direniş Güçlerinin, her türlü yabancı gücün bu ülkede bulunmasına karşı olduğunu bildirdi.

Dün akşam İran Haber kanalında katıldığı bir programda konuşan Irak Nüceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el-Ka’bi,   Irak gönüllü halk direniş güçlerinin, Musul kentinin kurtarılması operasyonuna katılmak isteyen Amerikave Türkiye gibi bazı yabancı ülkelerin askeri güçlerinin Irak’ta bulunmasına kesinlikle karşı olduğunu, zira bu ülkelerin Irak içinde bulunmasının halk direniş güçlerinin faaliyetine engel olduğunu ve ülkede fitneye sebep olduğunu söyledi.

Gönüllü direniş güçlerinin Irak halk kitlelerinden oluştuğunu ve daha önce de aynı güçlerin direniş güçleri adı altında Amerikan işgalciliğine karşı mücadele verdiğini belirten Irak Nüceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el-Ka’bi, kendilerinin, Iraklı Kürt Peşmerge güçlerinin ise Musul operasyonuna katılmasına karşı olmadıklarını, zira daha önce de el-Haşd’uş Şa’b ile Peşmerge güçleri arasında iyi bir dayanışma ve organizenin mevcut olduğunu ve IŞİD terör örgütüne karşı ortak operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.