Irak: Güçlerimiz, Tanınmayan Kişiler Tarafından Saldırıya Uğradı

  • 31 Ekim 2019
  • 866 kez görüntülendi.
Irak: Güçlerimiz, Tanınmayan Kişiler Tarafından Saldırıya Uğradı
Bağdat Operasyon Komutanlığı, dün yaptığı açıklamada, birliklerinin gösteri alanlarında tanımlanamayan kişilerin saldırılarına maruz kaldığını belirtti.
Irak merkezli el-Fırat haber merkezinin bildirdiğine göre, Bağdat Operasyon Komutanı Kays el-Muhammedavi yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Göstericiler, güvenlik teşkilatından uzakta bulunan el-Tahrir Meydanı’nda bulunma hakkına sahiptir.”
Kays el-Muhammedavi, göstericilere güvenlik güçleriyle çatışmaları önlemek için istasyonlara yaklaşmamalarını söyledi. Kays el-Muhammedavi; “Güçlerimiz tanınmayan kişiler tarafından saldırıya maruz kaldı.” diye belirtti.
El-Fırat haber merkezi, Irak’taki BM elçisinin Bağdat’ta göstericilerle bir araya geldiğini de duyurdu.
Haberin içeriğine göre, Bağdat’ta el-Tahrir Meydanı’ndaki toplantıdan sonra BM’nin Irak temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, Iraklı liderler ve siyasi grup liderleriyle bir araya geldi.
Jeanine Hennis Plasschaert, Irak siyasi grupları arasında ulusal bir diyaloga ciddi ihtiyaç olduğunu vurgulayarak şöyle dedi: “Birleşmiş Milletler, Irak halkının yanında ve bu diyaloga yardımcı olmak için hazır.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.