Irak Hizbullah Taburları Yetkilisi: ABD En Kısa Sürede Irak’ı Terk Etsin

  • 13 Temmuz 2020
  • 3.610 kez görüntülendi.
 Irak Hizbullah Taburları Yetkilisi: ABD En Kısa Sürede Irak’ı Terk Etsin
 Irak Hizbullah Taburları yetkilisi, ABD birliklerini Irak’tan kovmak için halkın, siyasi, güvenlik ve medya direnişinin sürmesi gerektiğini belirtti.
Haşdi Şabi kurumuna bağlı olan Hizbullah Taburları hareketinden bir yetkili, ABD birliklerinin Irak’ı mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri gerektiğini vurguladı.
El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre, Hizbullah Taburları güvenlik yetkilisi olan Ebu Ali el-Askeri, twitter hesabında, “Amerikalılar onları kovma kararından geri dönüş olmadığını bilmeliler.” diye yazdı.
Ebu Ali el-Askeri, “Hiç kimse Amerikalılara güven veremez ya da Iraklıların iradesini hiçe sayamaz.” dedi.
Askeri, “Direniş halk, siyasi, güvenlik ve medya baskısı ve tam askeri hazırlıkla devam etmeli.” diye belirtti.
Hizbullah Taburları yetkilisi, Amerikalıların gücün dilinden anladıkları ve kendilerinin de bunu desteklediklerini ifade etti.
Bu açıklamaların dışında Irak basını Cumartesi gecesi, ABD birliklerine ait bir konvoyun Irak’ın eyaleti olan el-Divaniye’de saldırıya uğradığını bildirdi. Askeri araç ve ekipman taşıyan üç ABD askeri kamyonunun silahlı kişiler tarafından saldırıya uğradığını, sürücülerin araçtan indirilip ardından araçları ateşe verdikleri belirtildi.
Saberinnews haber ağının sosyal medya hesabından özel bir kaynaktan söz ederek yaptığı açıklamaya göre, Saraya Serat el-Aşirin adlı bir grup saldırının sorumluluğunu üstlenerek, ABD askeri konvoyunun geçişi sırasında yola döşenmiş bombanın patlatılması sonucu gerçekleştirildiğini bildirdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.