Irak Hizbullahı: ABD Irak halkı ve güvenlik güçleri arasında çatlak oluşturma hedefinde

  • 11 Kasım 2019
  • 1.106 kez görüntülendi.
Irak Hizbullahı: ABD Irak halkı ve güvenlik güçleri arasında çatlak oluşturma hedefinde

Irak Hizbullah Tugayları sözcüsü Cafer el’Hüseyni, gönüllü halk güçleri HaÅŸd’üş Åžabi’nin halkın taleplerini desteklediÄŸini belirterek, ‘ABD’nin Irak halkı ve güvenlik güçleri arasında çatlak oluÅŸturmak ve fitne çıkarmaya dayalı açık çalışmaların olduÄŸu görülüyor’ dedi.

El’Alem kanalına göre, El’hüseyni, dün Lübnan el’Meyadin kanalına verdiÄŸi demeçte, HaÅŸdüş Åžabi’nin Irak halkının taleplerini desteklediÄŸini belirterek, ‘Irak direniÅŸi  de gösterilerde  yer alıyor ve barışçı gösterileri de koruyor’ dedi.

Irak Hizbullah Tugayları sözcüsü, Amerika’yı Irak’ta yaÅŸanan bütün olumsuzlukların sorumlusu olarak görürken, ‘Amerika, hatta elektrik üretecek elektrik santrallerinin yapımıyla ilgili ABD dışında ÅŸirketlerle anlaÅŸmaya da engel olmuÅŸtur’ dedi.

el’Hüseyni, Ä°ran’ın Irak’a desteklerine de temas ederken, ‘Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti, Irak’ın en önemli müttefiÄŸi ve hamisidir ve Iraklıların IŞİD ile mücadelesinde Ä°ran Irak’a yardım etmiÅŸtir’ dedi.

Irak Hizbullah Tugayları daha önce yaptığı açıklamada, Irak’ta son haftalarda düzenlenene yolsuzluk ve ekonomiyle ilgili protesto gösterilerinin ÅŸiddete dönüşmesinde Amerika ve ırkçı Ä°srail’in  parmağının olduÄŸunu bildirmiÅŸti. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.